U Kostajnici je sinoć osnovan opštinski odbor Organizacije starješina Vojske Republike Srpske.

Na osnivačkoj skupštini za predsjednika opštinskog odbora izabran je Ljubomir Nikolić, a za potpredsjednika Mile Ugrenović, dok je za predsjednika skupštine izabran Branko Smiljanić.

„O svim aktivnostima i planovima ćemo se konsultovati sa republičkom Organizacijom starješina VRS i sve ciljeve koji su zadati Statutom ćemo pokušati realizovati. Težićemo ostvarivanju što većih prava, kako starješina, tako i ratnih vojnih invalida, porodica poginulih boraca i samih boraca“, rekao je Nikolić Radiju Kostajnica.

On je dodao da je u proteklom ratu učestvovalo oko 25 starješina sa područja opštine Kostajnica.

Osnivačkoj skupštini prisustvovao je predsjednik Organizacije starješina VRS Slobodan Župljanin koji je istakao da je organizacija osnovana 2017. godine sa osnovnim ciljem da se zaštiti Republika Srpska u mirnodopskim uslovima.

„Naš drugi cilj je čuvanje tradicije i očuvanje ugleda lika i djela srpskog oficira i vojnika, dok je treći cilj da stalno tragamo za istinom o događajima u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu“, naveo je Župljanin.

On je istakao značaj osnivanja opštinskog odbora u Kostajnici.

„Kostajnica, iako mala opština, zaslužuje po svom mjestu i ulozi i u ratu i poslije rata da ima jednu ovakvu organizaciju“, kazao je Župljanin.

Osnivačkoj skupštini opštinskog odbora u Kostajnici prisustvovali su i potpredsjednik Organizacije starješina VRS Mirko Trivić, predsjednik regionalnog odbora Prijedor Momir Kovačević i načelnik opštine Nikola Janjetović.