Odbornici Skupštine opštine Kostajnica usvojili su danas Izvještaj o radu skupštine i Izvještaje o radu preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Kostajnica za prvo polugodište ove godine.

Odbornici su usvojili i Odluku o pristupanju Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju i izradi Akcionog plana za održivu energiju i borbu protiv klimatskih promjena, kao i Rješenje o razrješenju i imenovanju predsjednika i člana Opštinske izborne komisije. Za člana OIK-a je imenovana Ana Marin Krnjajić, a za predsjednika Duško Rodić.

Usvojen je Izvještaj o radu Grupe za koordinaciju i saradnju ustanova, organa i organizacija koje pružaju zaštitu, pomoć i podršku žrtvama nasilja u porodici za 2023. godinu i Izvještaj o radu zimske službe za 2023/2024 godinu.

Odbornici su razmatrali i informacije o stanju i problematici, boraca, porodica poginulih i nestalih boraca, RVI i pripadnika radne obaveze na području opštine, iz oblasti socijalne zaštite, o stanju u oblasti zdravstva, o informisanju građana, o gazdovanju ribarskim resursima na području opštine Kostajnica, o stanju u oblasti školstva, kulture i sporta, o zapošljavanju, o zaštiti čovjekove okoline, o sufinansiranju prevoza učenika i o stipendiranju učenika i studenata u školskoj 2023/2024 godini.

Snimak sjednice biće emitovan u programu Radija Kostajnica u subotu, 7. septembra od 11.00 časova.