Priča Radija Kostajnica  je priča o kolektivu koji se znao nositi sa mnogobrojnim izazovima i problemima s kojima se susreću sve male lokalne  medijske kuće. To je priča koja traje 21 godinu.

Radio Kostajnica je počeo sa radom 1995. godine, kao izraz potrebe lokalne zajednice za bilo kakvim oblikom informisanja svojih građana.

Uređivačkom politikom i programskim ciljevima definisano je: u informativnom dijelu zadovoljenje potreba slušalaca za sadržajnim, objektivnim i zanimljivim informacijama iz svih područja društvenog života prije svega opštine Kostajnica, a onda i svih drugih do kojih stiže  signal sa 101.6 MHz, a u muzičko zabavnom dijelu posebna pažnja posvećena je emitovanju sadržaja prihvatljivih svim starosnim, etničkim i obrazovnim grupama.

Ove vrijednosti Radio Kostajnica  je razvio kroz nepristrasno prenošenje informacija, stavova i viđenja, te  na tolerantnoj komunikaciji i uvažavanju svih vrsta različitosti, a sve u cilju stvaranja pozitivnog uticaja na lokalnu zajednicu.

Finansiramo se iz sredstava Budžeta opštine Kostajnica kao i vlastitim sredstvima koje ostvarimo putem marketinga. Signalom pokrivamo područje opštine Kostajnica, većeg dijela prijedorske regije, kao i dijela Republike Hrvatske uz rijeku Unu, te prema Petrinji i Sisku. Nosilac smo  dugoročne dozvole za emitovanje programa od strane Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) u BiH.

Program radija se emituje na frekvenciji 101.6 MHz (ponedjeljak – subota od 8 do 16 časova) i preko interneta putem naše web stranice www.radiokostajnica.com.