Odbornici Skupštine opštine Kostajnica usvojili su danas izvještaj o izvršenju budžeta opštine za prvo polugodište ove godine.

U izvještaju se navodi da su prihodi i primici u prvom polugodištu iznosili 1.498,345 KM, odnosno 73.777 KM manje u odnosu na isti period prošle godine.

Budžetski rashodi i izdaci u prvih šest mjeseci su iznosili 1.817,167 KM, odnosno 250.414 KM više nego u istom periodu lani.

Odbornici su usvojili Odluku o davanju saglasnosti za promjenu organizacionog oblika i naziva JPU Klub za djecu „Kestenko“ u Dječiji vrtić “Kestenko”.

Tokom obrazlaganja ove odluke direktor vrtića Dragana Dejanović rekla je da će promjenom oblika organizovanja “Kestenko” dobiti mogućnost osnivanja jasličke grupe, apliciranja na projekte i proširenja kapaciteta.

Odbornici su usvojili i izvještaje o poslovanju preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Kostajnica, kao i korisnika budžeta za prvih šest mjeseci ove godine.

Sa dnevnog reda skinuti su izvještaji Centra za socijalni rad, Turističke organizacije opštine Kostajnica, Kulturno umjetničkog društva “Potkozarje”, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kostajnica i opštinske organizacije Crvenog krsta, jer su bili odsutni predstavnici ovih ustanova i organizacija.

Snimak 25. redovne sjednice Skupštine opštine poslušajte sutra u programu Radija Kostajnica nakon vijesti u 13.00 časova.