Članovi Karate kluba “Mladost” iz Kostajnice Isidora Janković, Ljupka Adamović i Filip Šteković od danas su vlasnici crnog pojasa 2. DAN.

Ovo troje mladih ljudi vrijedno treniraju godinama i već neko vrijeme su majstori karatea, odnosno imaju crni pojas 1.DAN.

Sada su otišli i stepenicu više.

Posljednjih par mjeseci trenirali su gotovo svaki dan, uz pomoć i podršku trenera Zorana Vukića, da bi danas položili ispit za zvanje majstora karatea, crni pojas 2. DAN.

Pred komisijom u Prijedoru Filip, Isidora i Ljupka demonstrirali su vještine u katama i borbama i zasluženo stekli ovo prestižno zvanje.

Pojas određene boje označava nivo znanja i poznavanja karate vještine. Zvanja u karateu se sastoje od sistema napredovanja, a dijele se na učenička i majstorska.

Učenici su nosioci bijelog, žutog, narandžastog, crvenog, zelenog, plavog i smeđeg pojasa, dok crni pojas označava majstorsko zvanje.

Crni pojas 1. DAN predstavlja početak "majstorskog puta" u karateu koji se završava sa 9. ili 10. DAN-om.

Da bi karatisti napredovali u više zvanje neophodno je da demonstriraju znanje pred licenciranim ispitivačima (komisijom), što su danas uspješno uradili Isidora, Ljupka i Filip.

Čestitamo!