5044 GLASAČA S PRAVOM GLASA

Izjašnjavanje na referendumu o Danu Republike na području opštine Kostajnica 25. septembra biće organizovano na 13 redovnih glasačkih mjesta, a na referendumu će prema podacima dostavljenim iz Republičke komisije za sprovođenje referenduma moći da glasa 5044  glasača.

Predsjednik Komisije za sprovođenje referenduma Borislav Vukliš zjavio je Radiju Kostajnica ida je sve spremno za glasanje.

 

''Dopremljen  je sav  glasački materijal, formirani glasački odbori, a juče je izvršena i obuka članova glasačkih odbora'' naveo je Vukliš. 

On je rekao da će građani koji ne budu bili, iz bilo kojeg razloga, na glasačkom spisku, moći da glasaju uz identifikacioni dokument, ali na nepotvrđenom glasačkom listiću.

On je posebno naglasio da će glasači iz Svetosavske ulice moći da glasaju na glasačkom mjestu Osnovna škola 2.

Vukliš je podsjetio da svi građani sa pravom glasa mogu besplatnom SMS porukom, upućenom na broj 065 1244, da dobiju obavještenje o glasačkom mjestu na predstojećem referendumu o Danu Republike. 

Uspostavljeni SMS servis za korisnike "M:tela" biće aktivan do 25. septembra, a koristi se na način da se u tekst poruke upiše jedinstveni matični broj glasača i pošalje na broj 065 1244.