Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislav Borenović rekao je danas prilikom posjeti Kostajnici i opštinskom odboru ove partije da nije vjerovao da jedna mala riječica kao Tavija može da napravi toliko problema građanima Kostajnice.

Nakon obilaska dijela grada koji je bio ugrožen u poplavama Borenović je u izjavi Radiju Kostajnica rekao da se radi o gorućem problemu Kostajnice koji se najbolјe vidi kad se dođe na lice mjesta.

''Iznenađen sam da taj problem još uvijek nije riješen i pored sredstava koja su odobrena u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Evropske banke za obnovu i razvoj u okviru projekta hitne sanacije šteta od poplava. Ovdje ništa nije urađeno ili je parcijalno urađeno, ali problem nije riješen'' - rekao je Borenović.

On je najavio da će ovaj problem rješavati u saradnji sa klјučnim lјudima PDP-a u opštini Kostajnica koji su se fokusirali na ovo goruće pitanje.

''Vidjećemo dokle je ovo došlo i zašto nije urađen projekat koji bi riješio ovaj problem. Izvršićemo neku vrstu pritiska i uputićemo pitanje prema Agenciji za vode Republike Srpske da vidimo koliko je sredstava ostalo i da li uopšte postoji plan da se ulože sredstva u rješavanje ovog problema'' - kazao je Borenović.

Odbornik PDP u Skupštini opštine Kostajnica Želјko Čekić rekao je da je ova stranka ukazivala na potrebu rješavanja problema građana koji su ugroženi od poplava.

''Dobijali smo u najmanju ruku neozbilјne odgovore. Ovdje ostaje niz otvorenih pitanja, od toga gdje je projektna dokumentacija i ko ju je pravio i prepravlјao i zašto četiri godine pričamo o ovome, a i dalјe stojim u ovoj bari i plašimo se jače kiše'' - rekao je Čekić.

Borenović je nakon obilaska dijela grada koji je bio ugrožen u poplavama razgovarao sa PDP-ovim kandidatom za načelnika opštine Sašom Grublјešićem i kandidatima za odbornike PDP u Skupštini opštine Kostajnica.