Drago Bundalo, aktuelni načelnik opštine Kostajnica, ponovo je kandidat SDS-a za načelnika opštine. Bundalo je i predsjednik Opštinskog odbora SDS-a. On kaže da Savez za promjene nije uspio da postigne dogovor u Kostajnici, zbog čega je odlučeno da i PDP ide na izbore sa svojim kandidatom, a to je Saša Grublješić, aktuelni direktor dječjeg vrtića.

U trci za načelnika je i samostalni kandidat Aleksandar Stanić, dok je vladajuća koalicija za kandidata predložila bivšeg SNSD-ovca Marka Čolića, koji je prešao u SP. On je kao kadar SNSD-a bio načelnik Kostajnice od 2008. do 2012. godine. Kandidat Ujedinjene Srpske je Biljana Gligić.

Bundalo se nada osvajanju četvrtog mandata, a kaže da računa na iskustvo u bavljenju politikom i ističe da je u Kostajnici dosta urađeno.

"Budžet je ostao donekle stabilan i funkcionisalo se dosta u teškom vremenu, a slijedeći mandat će biti još teži zato što Republici Srpskom dospjevaju dodatno krediti, što znači manje novca u opštinama" kaže Bundalo. Dodaje da opštinama ne idu u prilog najave da će domovi zdravlja i biblioteke biti na njihovom budžetu.

Bundalo naglašava da su u opštini urađeni značajni infrastrukturni projekti. "Nedavno smo imali ogromne količine padavina i nije bilo plavljenja, što znači da je urađeno mnogo, mada ima još nedovršenog posla", kaže on i dodaje da pitanje obilaznice ostaje otvoreno zbog entitetske linije razgraničenja. Najavljuje izgradnju novog mosta na Uni i terminala za teretni saobraćaj.

"Međudržavnim sporazumom između BiH i Hrvatske definisano je da su Gradiška, Kostajnica i Izačić granični prelazi najvišeg nivoa, a prelaz u Novom Gradu je u funkciji dok se u Kostajnici ne steknu infrastrukturni uslovi. Projekat je prihvaćen u Briselu i u obe Kostajnice, našoj i Hrvatskoj - kaže Bundalo.