U organizaciji Narodne biblioteke “Nevenka Stanisavljević” u četvrtak, 29. novembra biće odigrana pozorišna predstava “Stvarno, nestvarno”, rekla je Radiju Kostajnica direktor biblioteke Svetlana Đurđević.

 

“Udruženje gluvih i nagluvih regije Banja Luka u saradnji sa DIS pozorištem mladih, pripremili su ovu nesvakidašnju pozorišnu predstavu u kojoj su glavni glumci gluve osobe. Riječ je o neverbalnoj predstavi za sve uzraste, koja na komičan način prikazuje scene iz svakodnevnog života“, rekla je Đurđevićeva.

Ona je dodala da će nakon predstave biti održana radionica znakovnog jezika na kojoj će posjetioci imati priliku da usvoje neke osnove znakovnog jezika, odnosno  dvoručne abecede.

Prema njenim riječima 'Vaspitni teatar' je jedna od aktivnosti u okviru projekta “Znakom do riječi, rječju do razgovora” koje Udruženje gluvih i nagluvih regije Banja Luka organizuje uz podršku Instituta za razvoj mladih „KULT“.

U predstavi igraju Samir Gušić, Sreto Stjepanić, Slobodan Stjepanić, Vaso Gajić, Vlado Kočić i Ognjen Marjanović, a režiju potpisuje Ognjen Bogdanović.

Predstava “Stvarno nestvarno” biće igrana u velikoj sali kostajničke biblioteke sa početkom u 19:00 časova.

Ulaz je slobodan.