Narodna biblioteka „Nevenka Stanisavljević“ Kostajnica organizuje promociju romana „Prst sudbine“ slijepog pisca, „potkozarskog Homera“, Srete Vučkovića, rekla je Radiju Kostajnica direktor biblioteke Svetlana Đurđević.

 

„Riječ je o romanu koji se piše jednom u životu, što tvrdi i recezent, književnik Slobodan Blažov Đurović. Prema njegovom kazivanju 'Umesto suvoparne bezbojne priče, Vučković nam je dao koloritnu, osebujnu pripovest, koja obuhvata pozamašni deo naše istorije u Prvom i Drugom svetskom ratu, koja ne sme biti zaboravljena'“, navela je Đurđevićeva.

Ona je rekla da zahvaljujući upornom radu slijepog pisca Srete Vučkovića, korijeni njegove porodice nisu izgubljeni u vremenu.

„Često čovjek u relativno kratkom periodu izgubi tragove svog porijekla. Roman „Prst sudbine“ je autentična priča svjedoka burnih vremena. Svojim trećim romanom Vučković izrasta u vrsnog hroničara istorijskih događaja i života uopšte“, kaže ona.

Promocija romana „Prst sudbine“ biće održana u ponedjeljak, 26. avgusta u maloj dvorani biblioteke u Kostajnici sa početkom u 18:00 časova.

Ulaz je slobodan.