Delegacija Vatrogasnog saveza Republike Srpske, koju su predvodili regionalni komandant Radenko Petrić i član Upravnog odbora Nebojša Miljuš, posjetila je danas opštinu i Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Kostajnica. 

U saopštenju  opštinske službe za odnose sa javnošću se navodi da se delegacija Vatrogasnog saveza sastala načelnikom opštine Dragom Bundalom, predsjednikom skupštine  opštine Nikolom Janjetovićem, predsjednikom UO DVD Kostajnica Nenadom Reljićem i starješinom DVD Kostajnica Sinišom Glušicom.

''Načelnik se zahvalio predstavnicima Vatrogasnog saveza na pomoći u nabavci terenskog vozila Mahindra koje je prije nekoliko dana uručeno DVD Kostajnica, te je istakao da se moraju uložiti dodatni napori i obezbjediti sredstva kako bi se  DVD Kostajnica opremio sa  neophodnom opremom, a u narednom periodu se treba raditi i na rješavanju smještaja DVD Kostajnica'', stoji u saopštenju.

Regionalni komadant Vatrogasnog saveza  Radenko Petrić je izjavio da će Vatrogasni savez Republike Srpske nastaviti sa podrškom DVD Kostajnica kako bi i ova jedinica bila opremljena sa svom neophodnom opremom za zaštitu od požara i spašavanje ljudi i materijalnih dobara.