Proteklog vikenda na Kozari je održana sedamanaesta turističko-privredna manifestacija "Dani zime na Kozari". U sportskom takmičenju gradova i opština učestvovala je i ekipa opštine Kostajnica, saopšteno je iz opštinske turističke organizacije.

Osim kostajničke, u sportskom takmičenju učestvovale su i ekipe iz Prijedora, Kozarske Dubice, Broda, Banja Luke, Oštre Luke, Gradiške i  Novog Grada. Prvo mjesto osvojila je ekipa Gradiške, drugo ekipa Kozarske Dubice, a treće ekipa iz Banja Luke.

Gastro takmičenje održano je u tri kategorije: Ugostiteljske škole, lovačka udruženja, te izviđački odredi i planinarska društva.

Prvo mjesto u kategoriji ugostiteljskih škola osvojio je Srednjoškolski centar „Đuro Radmanović" Novi Grad, drugo mjesto Srednja stručna i tehnička škola Derventa i treće Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor.

U kategoriji lovačka udruženja prvo mjesto osvojilo je udruženje "Prosara" Gradiška, drugo mjesto "Srndać" iz Svodne, a treće mjesto "Fazan" iz Novog Grada.

U kategoriji planinari i izviđači prvo mjesto osvojilo je Planinarsko društvo "Klekovača" Prijedor, drugo mjesto Planinarsko sportsko društvo "Pecija" Kozarska Dubica, a treće mjesto Odred izviđača "Petar Kočić" iz Broda.

Za građane Kostajnice bio je organizovan besplatan prevoz na Mrakovicu.

 

FOTO: Fb/Turistička organizacija opštine Kostajnica