Sedamnaesta privredno-turistička manifestacija „Dani zime na Kozari“ biće održana danas i sutra na Mrakovici.

Programom manifestacije danas je predviđeno održavanje Zimskog planinarskog marša u organizaciji Kluba ekstremnih sportova „Albatros“ Prijedor, te Ski kup u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva „LJubijski rudar“ Prijedor.

Sutra u 11:00 časova predviđeno je svečano otvaranje manifestacije, nakon čega će se održati sportska takmičenja gradova/opština i gastro takmičenja ugostiteljskih škola, lovačkih udruženja, izviđača i planinara uz muzičko-zabavni program.

Organizatori manifestacije su grad Prijedor, Turistička organizacija grada Prijedora i Nacionalni park „Kozara“, a suorganizatori su turističke organizacije grada Gradiška i opština Kozarska Dubica i Novi Grad.

Za sve građane koji žele prisustvovati ovoj manifestaciji opština Kostajnica i opštinska Turistička organizacija sutra organizuju besplatan prevoz na Mrakovicu.

Polazak autobusa je planiran sutra u 8:30 časova sa autobuskog stajališta kod marketa Kort u Kostajnici, a povratak sa Kozare je u 16:00 časova.

Ulaz u Nacionalni park će se naplaćivati za svakog putnika autobusa po cijeni od 2,00 KM. Maloljetna lica mogu ići organizovanim prevozom u pratnji jednog ili oba roditelja.