Sportsko ribolovno društvo “Mrena” saopštilo je danas da su stigle nove članske dozvole i markice za ribolov za 2024. godinu.

“Nove članske karte i markice, čije su cijene kao i prošlogodišnje, mogu se preuzeti ili produžiti kod člana upravnog odbora ovog udruženja, Jovice Borojevića, a uplate se vrše na račun SRU “Mrena”, dok se uplatnice mogu dobiti na šalterima Mikrofin banke, NLB banke i Pošta Srpske u Kostajnici”, navodi se u saopštenju.

Cijena dozvola za sportske ribolovce od 18 do 65 godina iznosi 90,00 KM.

Sportski ribolovci od 14 do 18 i stariji od 65 godina, ratni vojni invalidi od I do IV kategorije, roditelji poginulih i nestalih boraca, te žene sportski ribolovci od 18 do 65 godina starosti plaćaju 45,00 KM.

Dnevna dozvola za sportske ribolovce košta 20,00 KM, sedmična 50,00 KM i mjesečna 70,00 KM.

Sezonska dozvola važi šest mjeseci, a košta 135,00 KM.

Za sportske ribolovce do 14 godina koji žele da kupe dozvolu cijena je 30 KM, uz napomenu da osobe mlađe od 14 godina mogu obavljati sportski ribolov bez dozvole samo uz prisustvo punoljetnog lica sa dozvolom.

“Svi ribolovci treba da u što kraćem roku izvrše uplate članarine, jer će sva lica zatečena u ribolovu bez odgovarajuće dozvole biti sankcionisana u skladu sa Zakonom o ribarstvu Republike Srpske, a predviđene novčane kazne za ovaj prekršaj su od 300 do 900 KM”, stoji u saopštenju.

Iz udruženja ističu da ribolovci moraju imati položen ribolovački ispit da bi mogli dobiti godišnju ribolovnu dozvolu.

“Ribolovci koji nemaju položen ribolovački ispit imaju obavezu da u SRU „Mrena“ podnesu zahtjev za polaganje ispita i uplate 30,00 KM na žiro račun Saveza za polaganje ribolovačkog ispita kako bi mogli izvaditi godišnju ribolovnu dozvolu”, navodi se u saopštenju.

Za sve dodatne informacije građani i članovi udruženja mogu se obratiti Jovici Borojeviću ili na telefon 065/807-880.