Obavještavaju se svi zainteresovani građani da je načelnik opštine Kostajnica raspisao oglas za prodaju neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta putem licitacije.

 

Predmet ovog oglasa je lokacija  u naseljenom mjestu  Tavija (Ulica Jovana Dučića) k.č. broj 326/14,  u naravi Tavija-gradilište, površine  540 m2, upisana u PL broj 103, KO Tavija kao posjed opštine Kostajnica sa dijelom 1/1, što odgovara starom premjeru k.č. broj 648/32, u naravi gradilište, površine 540 m2, KO Kostajnica, upisan u zk uložak 871 kao svojina Država, pravo korištenja opština Kostajnica sa dijelom 1/1.

Predmetne nekretnine su u evidencijama o nekretninama upisane kao pravo korištenja  i posjed opštine Kostajnica sa 1/1 dijelom.

Početna cijena prema stručnom nalazu sudskog vještaka građevinske struke iznosi 5,00 KM/m2. 

Za učešće licitacije učesnik je dužan uplatiti na ime kaucije iznos od 1.000,00 KM, na jedinstveni  račun trezora opštine  Kostajnica broj 567-241-8200-0024-36 sa naznakom polog kaucije, prije početka licitacionog postupka, a dokaz o izvršenoj uplati dostavlja se Komisiji.

Učesniku licitacije čija ponuda bude izabrana kao najpovoljnija uplaćeni iznos će se uračunati u kupoprodajnu cijenu nekretnine

Pravo učešća na licitaciji imaju sva pravna i fizička lica.

Zaintresovana lica mogu izvršiti razgledanje nekretnine koja je predmet licitacije i uvid u dokumentaciju o predmetnoj nekretnini koja se prodaje u opštini Kostajnica svakim radnim danom od 8.00 do 13.00 časova ili dobiti potrebnu informaciju na broj telefona: 052/663-113 ili 052/663-139, lokal 22.

Pravo za učešće na javnom nadmetanju podnosi se u pisanoj formi i mora sadržavati:

Za fizička lica: ime i prezime, adresu stanovanja i broj telefona;

Za pravna lica: naziv, sjedište, ID ili PDV broj, broj telefona, potpis ovlaštenog lica i pečat.

Prilozi uz prijavu:

Dokaz o uplaćenoj kapari (orginalan primjerak uplatnice);

Ovjerena fotokopija Rješenja/Izvoda iz sudskog registra za pravna lica;

Ovjerena fotokopija Rješenja o obavljanju samostalne djelatnosti, ako je učesnik fizičko lice koje obavlja samostalnu djelatnost.

Prijave sa naprijed navedenom dokumentacijom predaju se lično na protokol u šalter sali opštine Kostajnica ili putem pošte – preporučenom pošiljkom u zatvorenoj koverti na adresu: Opština Kostajnica, Komisija za sprovođenje javnog konkursa za prodaju, odnosno opterećenje pravom građenja nepokretnosti u svojini opštine Kostajnica, Svetosavska 16, KOSTAJNICA sa naznakom „Oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta“ uz napomenu „Ne otvaraj“.

Na poleđini koverte obavezno naznačiti ime i prezime, odnosno naziv firme i kontakt telefon.

Prijava će se smatrati nepotpunom ako ne sadrži sve što je propisano, ako nisu priložene sve isprave iz oglasa.

Javno nadmetanje će se održati u zgradi opštine Kostajnica dana 07.02.2024. godine sa početkom u 09.00 časova. Podnosioci prijave su dužni da na javnom nadmetanju prisustvuju lično ili preko lica koje posjeduje punomoć za zastupanje, inače će se smatrati da su odustali od prijave.

Podnosioci neblagovremene prijave ili nepotpune prijave će se podnosiocu vratiti u roku od 8 dana od dana zaključenja postupka javnog nadmetanja.

Rok za podnošenje prijava i potrebne dokumenatcije je 8 dana od dana objavljivanja u „Glasu Srpske“, oglasnoj tabli Opštinske uprave opštine Kostajnica i veb stranici opštine Kostajnica.