Za poslove zimske službe u sezoni 2023/24 u Kostajnici nadležno je preduzeće „Dejanović produkt“ iz Kostajnice u čijoj nadležnosti je oko 82 kilometra lokalnih ulica i puteva, rekao je Radiju Kostajnica predsjednik komisije za praćenje rada zimske službe Anđelko Eraković.

„Planom rada zimske službe je predviđeno čišćenje 14,5 kilometara lokalnih ulica prvog prioriteta i 9,3 kilometara drugog prioriteta, te čišćenje lokalnih puteva, od čega je 18 kilometara prvog prioriteta i 40,2 kilometra puteva drugog i trećeg prioriteta“, precizirao je Eraković.

On je dodao da je ugovorom predviđeno da je izvođač nadležan i za 4,5 kilometara trotoara, te da je dužan da obezbijedi dovoljne količine soli i abrazivnog materijala.

Eraković je dodao da je za održavanje Magistralnog puta M14 koji prolazi kroz grad i Regionalnog puta R-475 (od početka Ulice Petra Pecije, Ustanička i Ulica Petra Petrovića Njegoša u Taviji preko Golobrađa do Pobrđana) nadležno preduzeće „Prijedor putevi“.

Prema trenutnim prognozama meteorologa, u nedjelju, 7. januara očekuje se pad temperature vazduha, uz kišu, susnježicu i snijeg.