Srednjoškolski centar Kostajnica raspisao je konkurs za upis učenika u prvi razred školske 2020/2021 godine za dva zanimanja za koja će se moći školovati ukupno 48 učenika, rekla je Radiju Kostajnica direktor škole Jelena Jaćimović Janjetović.

„Riječ je o zanimanjima laboratorijsko-sanitarni tehničar i mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, a odobreno je formiranje dva odjeljenja sa po 24 učenika“, rekla je Jaćimović Janjetović.

Ona je dodala da je u junskom upisnom roku prijem dokumenata za upis učenika koji imaju 60 i više bodova od 15. juna do 16. juna, a rezultati upisa biće objavljeni 18. juna, dok je prijem dokumenata za učenike koji imaju manje od 60 bodova od 22. juna do 24. juna, a rezultati upisa će biti objavljeni 26. juna.

„U julskom upisnom roku prijem dokumenata je od 6. jula do 8. jula, a objavljivanje rezultata je predviđeno za 10. jul. Kandidati koji nisu zadovoljili uslove konkursa za željeno zanimanje upisuju se gdje ima slobodnih mjesta od 13. jula do 17. jula“, navela je Jaćimović Janjetović.

Prema njenim riječima, redosljed kandidata se utvrđuje prema ukupnom broju bodova dobijenih na osnovu opšteg uspjeha u osnovnoj školi i uspjeha iz pet predmeta značajnih za zanimanje.

Dokumenti potrebni za upis:

  • Prijava za upis (popunjava se u školi),
  • Originalno svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, odnosno nostrifikacija svjedočanstva ako je učenik osnovnu školu završio u inostranstvu,
  • Izvod iz matične knjige rođenih,
  • Diploma „Vuk Stefanović Karadžić“,
  • Diploma za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto na republičkom ili višem nivou takmičenja,
  • Adresirani koverat sa imenom, prezimenom i adresom kandidata koji se prijavljuje na konkurs.