Malu školu ribolova koju je organizovalo Sportsko ribolovno udruženje „Mrena“ Kostajnica uspješno su završila tri polaznika, rekao je Radiju Kostajnica predsjednik skupštine ovog udruženja Boban Zec.

 

On je naveo da je ovo četvrta po redu škola koju organizuje SRU „Mrena“ za djecu uzrasta od šest do četrnaest godina, i da su svi dječaci dobili uvjerenja o završenoj školi i članske karte za tekuću godinu.

„Iako je odziv za ovaj sport ove godine bio mali, mali ribolovci su prošli teoretsku i praktičnu nastavu tokom koje su kroz pet dana obuke naučili da zaštite i čuvaju prirodu, a posebno rijeku Unu. Djeca su naučila i osnove sportskog ribolova koje čine zaštita ribljeg fonda, rukovanje ribljim priborom, tehnike ulova ribe, kao i pružanje prve pomoći na vodi“, rekao je Zec

On je dodao da su stečeno znanje mladi ribolovci primjenili kroz takmičenje u pecanju zekica u kome je prvo mjesto osvojio Dario Borisavljević.

Zec se ovim putem zahvalio načelniku opštine Kostajnica Dragi Bundalu koji je sufinansirao realizaciju male škole ribolova i Trgovačkoj radnji „Jelisavac“ koja je i ove godine polaznicima poklonila po kompletan ribarski pribor i ribarski štap zvani „peca“.

Polaznicima Male škole ribolova Zec je poželio puno zdravlja i dobrog ulova, te poručio da stečeno znanje prenesu drugarima i pozdravio ih ribarskim pozdravom „Bistro!“.