Obilježavanje krsne slave opštine Kostajnica i Hrama Svete Trojice, Silaska Svetog Duha na apostole – Duhova počinje u petak, 14. juna turnirom u malom fudbalu dva na dva na igralištu osnovne škole „Petar Mećava“ sa početkom u 18:00 časova.

Program obilježavnja slave opštine biće nastavljen u subotu kada će od 18:00 časova na igralištu osnovne škole biti nastavljen turnir u malom fudbalu dva na dva, dok će od 20:00 časova u velikoj sali Narodne biblioteke „Nevenka Sranisavljević“ biti održano Veče folklora.

Za nedjelju, 16. jun predviđen je turnir u košarci u dvorani osnovne škole „Petar Mećava“ u sa početkom od 10.00 do 14.00 časova.

Od 18.00 časova igraće se turnir u malom fudbalu dva na dva na igralište kod osnovne škole.

Tradicionalni duhovski koncert Jovana Perišića biće održan sa početkom u 22:00 časa u centru grada, a od 20:00 časova predviđen je nastup predgrupe.

Sveta liturgija u Hramu Svete Trojice biće služena u ponedjeljak, 17. juna od 10.00 časova, dok će u 12.00 časova u gradskom parku biti položeni vijenci na spomenike borcima Otadžbinskog rata i NOR-a.

Obilježavanje krsne slave opštine Kostajnica završiće u ponedjeljak koncertom Dubičkih tamburaša koji počinje u 19.00 časova u centru grada.

I ove godine u dvorištu Hrama Svete Trojice biće postavljen ringišpil, na radost najmlađih Kostajničana.