Vodostaj rijeke Une u Kostajnici u 22.00 časa iznosi 452 centimetra što je za dva centimetra više nego sat vremena ranije i neprekidno raste još od nedjelje od 20.00 časova kada je izmjereno 143 centimetra.

Portparol opštine Aleksandar Pašić rekao je Radiju Kostajnica da Una u ovim trenucima plavi desetak porodičnih kuća u Ulici Ranka Šipke, a najugroženije su kuće porodica Grbić, Popović, Dragojević i Janjuz.

On je rekao da se domaćinstva u ovom dijelu grada brane zečijim nasipima, a aktivirane su i pumpe koje ispumpavaju vodu iz poplavljenih objekata.

„Prema informacijama koje imamo, u Novom Gradu Una sada dostiže kritičnu tačku, a mi vrhunac vodostaja očekujemo pred zoru“, rekao je Pašić.

On je dodao da je magistralni put prema Kozarskoj Dubici još uvijek otvoren, ali se saobraćaj, zbog izlivanja Une, odvija otežano, dok su ostali putni pravci na području opštine prohodni.

Štab Civilne zaštite, koji je u stalnom zasjedanju, odlučio je da sutra neće biti nastave u osnovnoj i srednjoj školi, a neće raditi ni vrtić „Kestenko“.

U opštini Kostajnica vanredne mjere odbrane od poplava proglašene su jutros u 6.00 časova.