Štab za Civilnu zaštitu opštine Kostajnica očekuje značajniji porast vodostaja rijeke Une tokom noći, rekao je Radiju Kostajnica načelnik opštine Drago Bundalo.

Prema njegovim riječima najugroženiji su stambeni objekti u Ulici Ranka Šipke gdje je voda ušla u podrume šest kuća i u više pratećih objekata.

„Mi smo učinili što smo mogli, izgradili 'zečije nasipe', pomogli ljudima da obezbijede svoje kuće onoliko koliko se može. Osim toga, imamo i četiri pumpe i već vršimo ispumpavanje vode iz podruma“, kazao je Bundalo.

On je dodao da je, što se tiče putnih pravaca, magistralni put prema Kozarskoj Dubici na izlazu iz grada prvi ugrožen i da je ovdje voda već počela izlaziti na cestu.

„Ovaj putni pravac je još uvijek prohodan i postavljena je saobraćajna signalizacija koja upozorava vozače na otežano saobraćanje, a ukoliko on bude zatvoren imamo alternativni pravac za odvijanje saobraćaja“, rekao je Bundalo.

Prema njegovim riječima, na području opštine Kostajnica nema klizišta.

Vodostaj rijeke Une u Kostajnici u 20.00 časova iznosio je 448 centimetara što je za gotovo pola metra više nego jutros kada su proglašene vanredne mjere odbrane od polava.