Portparol opštine Kostajnica Aleksandar pašić rekao je Radiju Kostajnica da je trenutno najkritičnije u Ulici Ranka Šipke gdje je poplavljeno nekoliko pomoćnih objekata, dok je plavljenje stambenih objekata moguće u večernjim časovima i u toku noći.

Rijeka Una u Kostajnici i dalje raste, ali sada manjim intenzitetom, pa je u 16.00 časova izmjeren vodostaj 439 centimetara, što je za dva centimetra više u odnosu na sat vremena ranije, rekao je on.

„S obzirom na ove procjene, načelnik opštine Drago Bundalo zatražio je od Republičke uprave Civilne zaštite dvije pumpe, tako da ćemo na raspolaganju imati četiri pumpe koje će biti aktivirane u skladu sa potrebama. Građani i mladi volonteri pune dodatne vreće sa pijeskom koje će biti raspoređene na kritične tačke“, naveo je Pašić.

Prema njegovim riječima, Una je poplavila poljoprivredno zemljište i vikend kuće u selima Mrakodol, Grdanovac i Petrinja, kao i gradsku plažu Piralo sa pratećim objektima, rječica Strigova se još nije povukla u korito, dok se potoci Tavija i Bubnjarica nisu izlili iz korita.

Pašić je dodao da su svi putni pravci još uvijek prohodni, snabdijevanje električnom energijom i vodom je uredno, a za sada nema prijavljenih klizišta.