U Kostajnici su danas potpisani Ugovori o dodjeli i korištenju bespovratnih novčanih sredstava Fondacije „Mozaik“ i neformalnih omladinskih grupacija u okviru projekta "Omladinska banka".

Koordinator projekta Vladimir Ćopić rekao je Radiju Kostajnica da je projektom obuhvaćeno šest grupa mladih ljudi koji će se ove godine baviti uređenjem gradske plaže, društvenih domova i obrazovanjem mladih u IT sektoru.

„Drago nam je što je projekat 'Omladinska banka' zaživio i u našoj opštini jer je evidentan konstantan rast i aktivnosti omladine te njihova zainteresovanost za društveno koristan rad“, rekao je Ćopić.

Prema njegovim riječima, u 2017. godini u omladinske aktivnosti je uloženo ukupno 4.200 KM, prošle godine 10.950 KM, dok će ove godine biti uloženo 12.415 KM.

On je dodao da je omladinski rad prepoznala i opština Kostajnica koja je finansijski učestvovala u svim dosadašnjim projektima omladine i „Mozaika“, a za ovogodišnje aktivnosti će izdvojiti 6.000 KM.

Ćopić je naveo da je ovo treća godina da opština Kostajnica sarađuje sa „Mozaikom“ i dodao da će se ova saradnja nastaviti do 2022. godine.