Tim učenika četvrtog razreda Srednjoškolskog centra Kostajnica osvojio je 1. mjesto na takmičenju „Predfuzetnik u srednjoj školi“ koje je organizovao Ekonomski fakultet Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment /PIM/ iz Banja Luke.

Direktor škole jelena Jaćimović Janjetović rekla je Radiju Kostajnica da je kostajnička ekipa, koju su činile Dajana Maleš, Bojana Kotur, Jelena Borojević i Miljana Vujasin, podjelila prvu nagradu, odnosno 800 KM sa Poljoprivrednom školom iz Banja Luke.

Prema njenim riječima zadatak svih takmičara je bio da budu kreativni i naprave i prezentuju biznis plan sa svim nepohodnim ekonomskim komponentama.

„Naša škola se opredjelila za reciklažu otpada i, iako se radi o učenicima koji se školuju za fizioterapeutskog tehničara, odradili su odličan posao i osvojili prvo mjesto. Školski kolektiv je ponosan jer je ovo pokazatelj da voljom i trudom možemo prevazići sve prepreke i doći do cilja“, rekla je Jaćimović Janjetović.

Ona je dodala da je cilj projekta bio promocija preduzetništva kod učenika srednjih škola i podizanje svijesti o mogućnostima i važnosti koje preduzetnički sektor nudi svakom pojedincu.