Osnovna škola „Petar Mećava“ iz Kostajnice pobjednik je kvalifikacionog saobraćajno-obrazovnog takmičenja "Djeca u saobraćaju 2019" koje je danas održano u ovoj opštini, rekao je Radiju Kostajnica vođa domaće saobraćajne ekipe Goran Kukić.

On je naveo da su na takmičenju učestvovale ekipe osnovnih škola „Sveti Sava“ i „Vuk Karadžić“ iz Kozarske Dubice, OŠ „Knežopoljka“ iz Knežice i domaćin OŠ „Petar Mećava“ iz Kostajnice.

„Nakon teorijskih i pratkičnih testova bili smo izjednačeni sa ekipom iz Knežice, pa su se za prvo mjesto borili po jedan najbolji član iz ove dvije ekipe u disciplini 'puž', odnosno što sporijoj vožnji bicikla na određenoj dionici. Naš takmičar, Jasmin Handanović, je bio bolji i tako je naš tim osvojio 1. mjesto“, pojasnio je Kukić.

On je dodao da će školska saobraćajna sekcija iz Kostajnice predstavljati svoj grad, Kozarsku Dubicu i Knežicu na republičkom takmičenju koje će biti održano 30. i 31. maja u Banji Vrućici kod Teslića.

Kukić je pohvalio i Leu Basrak i Tamaru Smiljanić koje su zauzele prva dva mjesta u pojedinačnom takmičenju za djevojčice.

Takmičenje je obuhvatilo teorijski dio koji se odnosi na poznavanje osnovnih saobraćajnih propisa i znakova, te praktični dio, odnosno vožnju bicikla na poligonu, a učestvovala su djeca uzrasta od 10 do 12 godina.

Organizatori su bili Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društvo „Kozarska Dubica“.