Na saobraćajnicama u Kostajnici prošle godine desilo se 25 saobraćajnih nesreća, odnosno devet više nego godinu dana ranije, što je povećanje za 56,3 odsto.

 

Predsjednik Foruma građana za bezbjednost Roman Kahvić rekao je Radiju Kostajnica da u saobraćajnim nezgodama lani nije bilo poginulih lica.

„U tri saobraćajne nezgode imali smo povrijeđena lica, a ostale su kao posljedicu imale samo materijalnu štetu“, rekao je Kahvić.

Prema njegovim riječima, sabraćajne nezgode u opštini Kostajnica uglavnom se dešavaju na Magistralnom putu Novi Grad – Kostajnica – Kozarska Dubica, a najčešći uzrok je neprilagođena brzina.

Kahvić je dodao da su prošle godine evidentirana ukupno 1.182 saobraćajna prekršaja, iz saobraćaja su isključena 43 vozila i 98 vozača, od kojih su 74 bili pod uticajem alkohola.

„Porast broja saobraćajnih nezgoda zabilježen je u prva dva mjeseca ove godine kada je evidentirano pet saobraćajnih nezgoda, odnosno 150 odsto više nego u istom periodu prošle godine, kada su zabilježene dvije. Do povreda lica došlo je u dvije saobraćajne nezgode“, naglasio je Kahvić.

On je rekao da je od početka godine evidentirano 205 saobraćajnih prekršaja, iz saobraćaja je isključeno jedno vozilo i 11 vozača, svi pod uticajem alkohola.