Традиционална привредно-туристичка манифестација „Дани зиме на Козари“ завршена је јуче проглашењем побједника, додјелом награда и пехара.

 

Екипа Туристичке организације општине Костајница, која је представљала нашу општину у спортском такмичењу градова у забавним играма освојила је четврто мјесто, рекла је Радију Костајница Бранка Кукрика из туристичке организације.

„На овогодишњим данима зиме на Козари eкипа Костајнице освојила је прво мјесто у дисциплини рушење пирамиде и друго мјесто у дисциплини скок у даљ“, додала је Кукрика.

У спортском такмичењу градова и општина Поткозарја, у шест забавних дисциплина, учешће је узело осам екипа. Прво мјесто освојила је екипа општине Козарска Дубица, друго мјесто екипа Туристичке организације Србац, а треће мјесто екипа града Приједор.

Кукрика каже да су гастро такмичења одржана у 3 категорије: туристичко-угоститељске школе Републике Српске, ловачка удружења Поткозарја и извиђачки одреди и планинарска друштва.

Прво мјесто у гастро такмичењу у категорији ловачка удружења освојило је Ловачко удружење „Фазан“ из Старе Пазове, друго мјесто Ловачко удружење „Поткозарје“ из Верића, а треће мјесто Ловачко удружење „Срндаћ“ из Сводне.

U такмичењу у категорији туристичко-угоститељске школе, прво мјесто је освојила екипа Угоститељско-економске школе Приједор, друго мјесто Средња стручна и техничка школа Градишка и треће мјесто Средња школа „Ђуро Радмановић“ Нови Град.

Она додаје да су у ревијалном дијелу манифестације учествовали Културно-умјетничко друштво „Кнешпоље“ из Кнежице, мушка и женска пјевачка група КУД-а „Кнешпоље“ из Кнежице, Тамбурашки оркестар из Градишке, пјевачка група КУД-а „Уна“ из Новог Града, пјевачка група „Јабука“ из Козарске Дубице, музичка група „The Bechars“ и DJ Владимир.

За све учеснике биo је организован бесплатан превоз.

Покровитељ 13. редовне манифестације „Дани зиме на Козари“ били су град Приједор и Туристичка организација града Приједора. Организатори манифестације су град Приједор, Туристичка организација града Приједора и Национални парк „Козара“, док су суорганизатори Туристичка организација општине Козарска Дубице, Туристичка организација општине Градишка и Туристичка организација општине Нови Град.