Mehanizacija zimske službe u Kostajnici je u kvaru i čišćenje lokalnih puteva i ulica od snijega biće nastavljeno po otklanjanju kvara, rekao je Radiju Kostajnica portparol opštine Aleksandar Pašić.

 

„Zimska služba je juče počela sa čišćenjem lokalnih ulica i puteva, ali se desio kvar na mehanizaciji, pa je pročišćen samo manji dio saobraćajnica u selima i u gradu. Čim se otkloni kvar uklanjanje snijega biće nastavljeno prema utvrđenim prioritetima“, rekao je Pašić.

Prema njegovim riječima, na saobraćajnicama u Kostajnici i okolnim selima ima snijega, ali za sada nema većih problema i zastoja u saobraćaju.

Pašić je dodao da radnici komunalnog preduzeća od jutros čiste trotoare i ponovio da su sva pravna i fizička lica obavezna da ispred svojih objekata uklone snijeg.

Poslove zimske službe u sezoni 2018/19 u Kostajnici obavlja preduzeće „Sloga“ iz Kozarske Dubice u čijoj nadležnosti je oko 85 kilometara lokalnih ulica i puteva.

Za održavanje Magistralnog puta M14 koji prolazi kroz grad i Regionalnog puta R475 nadležno je preduzeće „Prijedor putevi“.