Narodna biblioteka “Nevenka Stanisavljević” organizuje u Kostajnici nove filmske projekcije za djecu i odrasle.

U subotu, 4. novembra od 18.00 časova biće prikazan animirani film “Patrolne šape”, a u 20.00 časova počinje projekcija filma “Čuvari formule”.

Film “Patrolne šape” prati priču od momenta kada se magični meteor spusti u Grad pustolovina, a patrolne šape dobijaju supermoći i postaju moćne! Stvari će postati loše kada njihov najveći neprijatelj pobjegne iz zatvora i udruži se sa ludim naučnikom, kako bi ukrao supermoći za dva zlikovca.

Režiju drame/trilera “Čuvari formule” potpisuje Dragan Bjelogrlić, a filmska priča prati grupu naučnika u Institutu Vinča, koja u jeku hladnoratovske krize sprovodi tajni projekat. Sticajem okolnosti naučnici su izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na liječenje u Pariz, gdje francuski ljekar predlaže da se po prvi put u istoriji izvede delikatna i neizvjesna intervencija zamjene koštane srži ozračenih pacijenata. Da li je u pitanju eksperiment nad živim ljudima ili on zaista želi da im pomogne - postaje pitanje za jugoslovenske naučnike.

Ulaznica za oba filma je 5,00 KM.