U Srednjoškolskom centru Kostajnica danas je počela nova školska godina za 132 učenika, odnosno devet manje u odnosu na prethodnu.

Među njima je 29 učenika prvog razreda, koji će se školovati za zubno-stomatološkog tehničara i tehničara računarstva i programiranja rekla je Radiju Kostajnica zamjenik direktora škole Slobodanka Grmuša.

“U našoj školi se učenici obrazuju u tri sruke, i to zdravstvo za zanimanja farmaceutski tehničar, laboratorijsko-sanitarni tehničar i zubno-stomatološki tehničar, elektrotehnika za zanimanja tehničar informaciono-komunikacionih tehnologija, tehničar multimedija i tehničar računarstva, te mašinstvo i obrada metala za zanimanje mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje”, navela je Grmuša.

Prema njenim riječima, nastava se odvija nesmetano, a kao i prethodne godine obezbijeđen je prevoz učenika iz Kozarske Dubice i Novog Grada.

Nova školska godina nesmetano je počela i u Osnovnoj školi “Petar Mećava” u Kostajnici koju će pohađati 277 učenika, odnosno pet manje nego prošle školske godine, naveo je direktor škole Miroslav Škara.

„U prvi razred je upisano 30 učenika, kao i prethodne školske godine“, rekao je Škara.

On je dodao da će, zbog neuslovnosti objekta područne škole u Petrinji koji je oštećen u zemljotresu, sedam đaka iz ovog sela nastavu pohađati u centralnoj školi u Kostajnici.

Prema njegovim riječima, prevoz učenika je organizovan kao i prethodnih godina.