AMS RS i auto moto društva u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske provode preventivnu kampanju pod nazivom „Lako je brzinu smanjiti!”.

Preventivne aktivnosti u okviru kampanje će se provoditi do 31. avgusta, a cilj kampanje je povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja kroz smanjenje broja vozača koji ne poštuju ograničenje brzine na putevima u Republici Srpskoj.

“Predstavnici auto-moto društava i policijskih uprava ili stanica će provesti aktivnosti u okviru ove kampanje, tako što će na određenim putnim lokacijama na lokalnom području napraviti punktove na kojima će se u vremenskom trajanju od oko sat vremena vršiti mjerenje brzine kretanja vozila od strane MUP RS, te će se zaustavljati svi vozači, oni koji poštuju ograničenje brzine, kao i oni koji upravljaju vozilom brzinom iznad ograničenja”, navodi se u saopštenju AMS RS.

Dodaje se da će svim vozačima predstavnici AMD podijeliti osvježivače za automobile sa porukama kampanje.

Lokacije, odnosno punktove u nekoj lokalnoj zajednici, kao i dan u sedmici, te vremenski period provođenja aktivnosti dogovaraće predstavnici policijske uprave ili stanice i auto moto društva u tom gradu, odnosno opštini.