Na području opštine Kostajnica preduzimaju se preventivne mjere sa ciljem odbrane od poplava, rekao je Radiju Kostajnica portparol opštine Aleksandar Pašić.

„Jutros je održana sjednica Štaba za vanredne situacije na kojoj je zaključeno da raspolažemo sa dovoljnim količinama pijeska i vreća, a radnici Komunalnog preduzeća već su počeli puniti vreće koje će danas biti podijeljene domaćinstvima u donjem dijelu grada, koja rijeka Una plavi među prvima“, naveo je Pašić.

Prema njegovim riječima, u protekla 24 časa palo je 62 litra kiše po kvadratnom metru, a vodostaj Une je porastao dva metra.

„S obzirom na porast vodostaja i da je kiša najavljena i za iduće dane, opštinski Štab za vanredne situacije je u stalnom zasjedanju i prati situaciju na terenu, te poziva građane da zaštite pokretne vrijednosti, podižući ih na viši nivo“, kazao je Pašić.

On je istakao da se saobraćaj na magistralnom putu prema Kozarskoj Dubici zbog odrona odvija jednom kolovoznom trakom i pozvao vozače na oprez.

Pašić je dodao da je rječica Strigova juče izlila iz korita u svom donjem toku u selu Mrakodol i da je poplavila poljoprivredno zemljište.