Na dječjem odjelu Narodne biblioteke „Nevenka Stanisavljević“ u Kostajnici je sa radom počela 24. generacija „Male pričaone“, rekla je Radiju Kostajnica direktor biblioteke Svetlana Đurđević.

 

„Za sada imamo 16 polaznika rođenih 2014. i 2015. godine, ali ovaj broj nije konačan i očekujemo formiranje dvije kompletne grupe do kraja iduće sedmice“, izjavila je Đurđevićeva.

Ona je dodala da je cilj „pričaone“ da djeca odmalena nauče da posjećuju biblioteku i kultivišu odnos prema knjizi i čitanju.

„Kroz edukativni program, igrajući se i zabavljajući, učimo djecu da biblioteku doživljavaju kao mjesto zabave i učenja i na taj način stvaramo i razvijamo ljubav prema knjigama i čitanju. Naš trud je postigao rezultate jer u biblioteci bilježimo blagi porast ukupnog broja članova“, rekla je Đurđevićeva.

Prema njenim riječima, dječije odjeljenje kostajničke biblioteke broji 217 članova koji na raspolaganju imaju 6.827 bibliotečkih jedinica.

Upis u biblioteku je besplatan za učenike prvog, drugog i trećeg razreda, dok ostala djeca plaćaju 6,00 KM za članstvo u kalendarskoj godini.

Izuzetak je organizovani upis 10 i više djece, kada je cijena članarine 3,00 KM.