Obilježavanje 70. godišnjice Fudbalskog kluba “Partizan” iz Kostajnice počinje 29. jula “Partizan kupom”, rekao je predsjednik kluba Milan Malinić u emisiji “Razgovor s povodom” Radija Kostajnica.

“Kup će biti igran od 16.00 časova na stadionu “Partizana” u Kostajnici, a pored domaćina učešće su potvrdili i fudbalski klubovi “Borac” iz Kozarske Dubice i “Plamen” iz Vodičeva”, naveo je Malinić.

On je dodao da 30. jula, počinje tradicionalni turnir u malom fudbalu “Ljetna liga”, a očekuje se učešće dvadesetak ekipa.

Malinić je istakao da će ovogodišnja Ljetna liga biti održana u nešto bogatijem formatu, u okviru obilježavanja sedam decenija postojanja kluba.

“Stojan Dejanović je obezbijedio nagrade za prva četiri mjesta i izradio montažne tribine koje će po završetku Ljetne lige biti premještene pored ‘Partizanovog’ terena”, kazao je Malinić.

On je naveo da je nagrada za prvo mjesto 8.000 KM, za drugo 4.000 KM, treće 2.000 KM i za četvrto 1.000 KM, napominjući da je prije desetak godina nagrada za prvo mjesto iznosila 1.000 KM.

“I opština Kostajnica je uložila određena sredstva u smislu potpune sanacije i postavljanja novog terena i to doprinosi održavanju turnira na nekom višem nivou”, kazao je Malinić.

Izvlačenje parova je 29. jula, turnir počinje 30. jula, a finale se igra 21. avgusta.

Malinić je dodao da je u okviru obilježavanja jubileja planirano da seniorski tim “Partizana” 5. avgusta igra prijateljsku utakmicu protiv dijaspore, odnosno igrača koji su igrali za ovaj klub.

Centralni sportski događaj biće utakmica između kostajničkih i beogradskih crno-bijelih.

Kombinovani sastav veterana i aktivnih fudbalera kostajničkog i veteranski tim beogradskog Partizana sastaće se 12. avgusta.

“Partizan je sa našim bratskim klubom ostvario kontakte i oni su se rado odazvali na ovaj značajan jubilej. Oni će doći u veteranskom sastavu, a poslije toga će biti upriličeno druženje i uspostavljanje nekih značajnijih i konkretnijih veza”, rekao je Malinić.

Za 19. avgust planirana je utakmica reprezentacija Kostajnice i Novog Grada, i to kombinovani sastavi aktivnih fudbalera i veterana.

Obilježavanje jubileja biće zaokruženo svečanom sjednicom skupštine kluba na kojoj će biti dodjeljena priznanja i nagrade zaslužnim igračima, sportskim radnicima i članovima uprave koji su dali svoj doprinos postanku, radu i opstanku kluba.