U organizaciji Narodne biblioteke “Nevenka Stanisavljević” u Kostajnici danas počinje manifestacija “Jesen u mom sokaku”, rekla je Radiju Kostajnica direktor biblioteke Tamara Zrnić.

“Prvog dana manifestacije predviđena je glumačka radionica za djecu koju će održati diplomirani glumac i lutkar Nemanja Mutić. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže večeras od 19.00 časova u maloj sali biblioteke. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od šestog do devetog razreda i srednjoškolcima”, navela je Zrnićeva.

Ona je dodala da je u ponedjeljak, 16. septembra planirana ekološka radionica u kojoj će djeca na praktičan način naučiti kako sačuvati prirodu i biti ekološki osviješten.

Budući da je ovakva tema u pitanju, radionica će biti na otvorenom, u dvorištu biblioteke, a vodiće je Katica Smiljanić sa početkom u 18.00 časova.

U subotu, 28. septembra, od 18.00 časova, biće održano muzičko-poetsko veče sa Ognjenom Vlačinom.

“Pričaćemo o poeziji, odnosno o pjesmama poznatih pisaca koje su ukomponovane i koje poznajemo kao neke od najpopularnijih pjesama rokenrol bendova sa "eks-ju" scene. Pjesme ćemo čitati, ali i pjevati, pa nam se pridružite! Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti, te da ćemo i ovo veče moći da provedemo u dvorištu biblioteke. Ukoliko ne bude tako, književno veče biće održano u skupštinskoj sali”, kazala je Zrnićeva.

Prema njenim riječima, manifestacija završava u četvrtak, 10. oktobra promocijom novog romana Tatjane Bijelić pod nazivom "Dlake na jeziku".

Književno veče biće održano u skupštinskoj sali sa početkom u 19.00 časova.

Održavanje manifestacije “Jesen u mom sokaku” i ove godine omogućilo je Ministarstvo kulture Republike Srbije.