Pjesnik Marko Milošević večeras je govorio svoju poeziju u Kostajnici. Poetsko veče organizovala je Narodna biblioteka „Nevenka Stanisavljević“.

Miloševićeva topla poezija uglavnom kraće forme, pjesme koje je uz pratnju gitare pjevao sam pjesnik i intimna atmosfera oduševile su kostajničku publiku.

Svoju prvu pjesmu Milošević je napisao u 5. razredu, a danas ima zbirke pjesama „Kroz život dušom“, „Pobeda sebe“, „Zahvalan“ i „Kaput“, koje je objedinio u zajednički naslov „Poezija života“.

„Suština je da ne postoji segment života koji nije obrađen u nekoj mojoj pjesmi i to je put do ljudi gdje oni prepoznaju svoje emocije koje nose u sebi, a koje ja nesebično dajem, jer pisanje je najbolja terapija“, rekao je Milošević u izjavi Radiju Kostajnica.

Za sebe kaže da je čovjek čija je osnovna misija da vrati poeziju u narod.

„Poezija je još u 19. vijeku izgubila bitku sa prozom i gasi se, pogotovo kod nas. Onda sam ja iskoristio modernu tehnologiju i društvene mreže da promovišem poeziju. Glumci su snimali moje pjesme i to je postalo viralno i popularno. Zatim smo krenuli sa nastupima i poetskim večerima i sada imam desetak nastupa mjesečno. Uprkos svemu, poezija se diže kao Feniks iz pepela“, rekao je Milošević.

On je dodao da u planu ima petu zbirku pjesama koja bi trebalo da ugleda svjetlo dana iduće godine, ali i da nastavi sa nastupima i približavanjem poezije čitaocima.