Slađana Perković otvoriće 6. septembra manifestaciju „Jesen u mom sokaku“ koja se održava u organizaciji Narodne biblioteke „Nevenka Stanisavljević“.

 

Direktor biblioteke Tamara Zrnić rekla je Radiju Kostajnica da će se Perkovićeva kostajničkoj publici predstaviti zbirkom priča “Kuhanje“ i romanom „U jarku“.

„Tanja Stupar Trifunović za Slađanu kaže da 'od kuvanja ručka, pisanja pisma ili farbanja kose napravi nešto sasvim drugo, praveći neobične spone između ručka i ubistva, farbanja kose i rata, lomljenja lustera i pojave policije'“, kazala je Zrnićeva.

Ona je dodala da je promocija zakazana za 19.00 časova u dvorištu biblioteke, a u slučaju loših vremenskih prilika, biće održana u skupštinskoj sali u objektu biblioteke.

Slađana Perković rođena je 1981. godine u Banja Luci. Diplomirala je novinarstvo na Univerzitetu u Banjaluci i političku komunikaciju na Sorboni.

Književna manifestacija „Jesen u mom sokaku“ trajaće do 24. septembra, a osim Perkovićeve, predstaviće se i Milanka Blagojević, Berislav Blagojević i Tanja Stupar Trifunović.

Posljedenjeg dana manifestacije, od 18.00 časova, u okviru „Zavičajne večeri“ nastupiće Nina (Eraković) Amidžić, Dragana (Palija) Cikota, Maja (Borojević) Palačković i Siniša Tešanović, kao i učenici osnovne i srednje škole Milica Devetak, Jovana Stijak i Marko Maksimović, te KUD „Potkozarje“.