Narodna biblioteka “Nevenka stanisavljević” organizuje manifestaciju „Jesen u mom sokaku“ sa ciljem promovisanja rada biblioteke, knjige i kulture.

 

“Otvaranje manifestacije planirano je za 6. septembar od 19.00 časova uz promociju književnog djela Slađane Perković. Ova  promocija biće prva od četiri planirane”, rekla je Radiju Kostajnica direktor biblioteke Tamara Zrnić.

Ona je dodala da će u septembru biblioteka ugostiti i Milanku Blagojević /9. septembra u 19.00 časova/, Berislava Blagojevića /16. septembra u 16.00 časova/ i Tanju Stupar Trifunović /23. septembra od 19.00 časova/.

“Budući da je Berislav Blagojević  i dječiji autor, kao i da se njegova knjiga „Upoznajte Gagarina- najšašavijeg psa u svemiru“ nalazi u obaveznoj školskoj lektiri, njegova promocija biće posvećena djeci i autor će se predstaviti učenicima od prvog do petog razreda Osnovne škole ‘Petar Mećava’”, kazala je Zrnićeva.

Prema njenim riječima, zatvaranje manifestacije uz „Zavičajno veče“ planirano je 24. septembra od 18.00 časova, a okupiće pisce ponikle iz Kostajnice, Ninu Eraković, Maju Borojević, Draganu Paliju i Sinišu Tešanovića.

“Priliku da se predstave to veče imaće i mlađi naraštaji, odnosno učenici kostajničke osnovne i srednje škole koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima i literarnim konkursima, Jovana Stijak, Marko Maksimović i Milica Devetak”, istakla je Zrnićeva, dodajući da će program upotpuniti nastup KUD-a „Potkozarje“ iz Kostajnice.

Manifestacija “Jesen u mom sokaku” biće održana na otvorenom, u novouređenom dvorištu biblioteke.

Organizator je Narodna biblioteka „Nevenka Stanisavljević“, dok je realizacija obezbijeđena kroz projekat odobren od Ministarstva prosvjete i kulture RS, te uz pomoć opštine Kostajnica, donatora sa područja opštine i iz vlastitih sredstava.

Zrnićeva se zahvalila svima koji su pomogli da se ova ideja sprovede u djelo i koji su omogućili da „Jesen u mom sokaku“ postane tradicionalna manifestacija i da svaki naredni septembar bude posvećen knjizi i kulturi.