Dramski studio M.A.S.K.E Narodne biblioteke „Nevenka Stanisavljević“ iz Kostajnice dobitnik je nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovini.

 

Direktor biblioteke Svetlana Đurđević rekla je Radiju Kostajnica da nagradu, povodom 27. novembra, Međunarodnog dana dramskog odgoja, dodjeljuje Centar za dramski odgoj BiH.

„Za nas je ovo izuzetno značajna nagrada jer je dokaz da se isplatio naš trud i rad, kako sa mladim glumcima amaterima, tako i sa publikom koja rado i sve više dolazi na predstave“, rekla je Đurđevićeva.

Ona je dodala da je kostajnički dramski studio osnovan 2010. godine i da su do sada njegovi glumci uradili 25 predstava.

„Postigli smo značajne rezultate, osvojili brojne nagrade i priznanja, putovali širom Republike Srpske i BiH, te gostovali na festivalim u Novom Sadu i Futogu, a 2017. godine bili smo domaćini 17. Festivala omladinskog pozorišta“, kazala je Đurđevićeva.

Prema njenim riječima, M.A.S.K.E trenutno pripremaju komediju „Kakav radostan dan“ u režiji Novice Bogdanovića, a premijera je planirana do kraja ove godine.

Nagrada za doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovini „maskama“ će biti uručena na prigodnoj svečanosti u decembru ove godine u Mostaru.