Tradicionalna manifestacija  ''Kestenijada 2017'' počinje danas u 18:00 časova otvaranjem etno izložbe ženskih ručnih radova i izložbe radova učenika OŠ ''Petar Mećava''.

 

Večeras od 19:00 časova pozorišnom predstavom ''Nevidljivi'' predstaviće se Srpsko prosvjetno kulturno društvo Prosvjeta iz Prnjavora.

Subota je rezervisana za  prodajnu izložbu suvenira, voća i meda, od 12:00 časova u gradskom parku biće organizovano slikanje likovnih radova pod nazivom ''Kestenijada u očima umjetnika'', a zatim slijede ''Kestenbal'' učenika OŠ ''Petar Mećava'', Kluba za djecu ''Kestenko'' i polaznika Male pričaone, te od 17:00 časova nastup folklornih i pjevačkih grupa pod nazivom ''Zaplešimo i zapjevajmo''.

Drugi dan ''Kestenijade 2017'' zatvoriće u 20:00 časova pozorišna predstava ''Terapija'' dramskog studija ''Živko Desnica'' iz Prijedora.

U nedjelju, trećeg dana ''Kestenijade'' u 12:00 časova počinje  takmičenje u pripremi paprikaša ''Kotlić kestenijade'', a učesnike i  posjetioce će tokom čitavog popodneva i večeri u gradskom parku zabavljati  ''Dubički tamburaši'', etno grupa KUD ''Una'' iz Novog Grada i trubači.

''Kestenijada 2017'' biće završena proglašenjem pobjednika  i dodjelom nagrada i diploma najuspješnijim ekipama u pripremi paprikaša.

Program ''Kestenijade'' obuhvata i pečenje i besplatnu degustaciju kestena, prodajnu izložbu suvenira, voća i meda i ulični sajam knjige.

Organizatori ''Kestenijade 2017'' su Turistička organizacija i opština Kostajnica, a pokrovitelj je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.