Radio Kostajnica danas obilježava 29. rođendan i krsnu slavu preduzeća Miholjdan.

Kostajnički radio počeo je emitovanje programa 20. avgusta 1995. godine iz tadašnjeg Kafe bara Berlin.

Uslijedili su septembarski dani odbrane, a radio daje svoj doprinos izvještavajući stanovništvo u ratnim uslovima.

Početkom oktobra iste godine preduzeće je od Regulatorne agencije za komunikacije dobilo i formalnu dozvolu za emitovanje i zvanično je počelo sa radom 12. oktobra 1995. pod tadašnjim imenom "Radio Srpska Kostajnica", a ovaj datum, odnosno Miholjdan izabran je za krsnu slavu preduzeća.

Od 1995. godine, stasavali smo i razvijali se zajedno sa našom ponovno formiranom opštinom, te postali dio svakodnevice naših slušalaca, ispunjavajući odgovorno osnovni zadatak-radijsko informisanje lokalnog stanovništva.

Osim redovnog izvještavanja o važnim segmentima života u našoj lokalnoj zajednici, značaj Radija Kostajnica posebno dolazi do izražaja u kriznim situacijama, kao što je bio slučaj u ratnim uslovima, za vrijeme poplava, epidemije virusa korona i zemljotresa.

Zadatak lokalnog radija je i u prepoznavanju i promovisanju mladih talenata, turističkih potencijala i kulturno-istorijskih dobara naše lokalne zajednice.

Kroz objektivno prenošenje informacija, uvažavanje različitosti, istraživanje bliže i dalje prošlosti Kostajnice, te kroz učešće u obilježavanju značajnih datuma, sportskim, zabavnim i kulturnim manifestacijama, cilj kostajničkog radija je stvarati pozitivan uticaj u lokalnoj zajednici i doprinijeti međusobnoj toleranciji i napretku.

U momentu obilježavanja 29 godina postojanja Radio Kostajnica emituje program u privremenom smještaju i otežanim uslovima.

Program se bez zvučne izolacije emituje iz jedne prostorije u kojoj su još od zemljotresa u decembru 2020. godine organizovani studio, režija i redakcija.

Uprkos skromnim finansijama, nedostatku opreme i adekvatnog prostora za rad, kolektiv preduzeća je odlučan u namjeri da radio ostane važan dio naše lokalne zajednice i da jubilej, 30 godina postojanja i rada, iduće godine dočeka i proslavi kako i zaslužuje.