Policijska stanica Kostajnica upozorila je danas da je tokom sezone godišnjih odmora, kada većina građana ne boravi u svojim domovima, povećana mogućnost da se lična imovina, kuće i stanovi nađu na meti izvršilaca krivičnih djela.

 

''Ukoliko odlazite na godišnji odmor te duže vrijeme ne boravite u svojim kućama i stanovima, obavijestite o tome komšije, rodbinu ili prijatelje, kako bi izvršili obilazak vaših domova i pripazili da vaša imovina ne bude predmet krivičnog djela. Ne ostavljajte novac, nakit i druge vrijednosti, već ih ponesite sa sobom ili povjerite nekome na čuvanje. Ključeve od stanova i kuća ne ostavljate na mjestima ispred objekata, kao što su otirači, saksije, obuća i slična mjesta na kojima ih izvršioci krivičnih djela lako mogu pronaći'' – navodi se u saopštenju.

PS Kostajnica poziva građane da u slučaju uočavanje neuobičajenih dešavanja, kretanja nepoznatih lica, posebno oko objekata čiji su vlasnici odsutni, pozovu besplatan servisni broj ''122'' i uočeno prijave najbližoj policijskoj stanici, kako bi efikasnim djelovanjem policijskih službenika bilo na vrijeme spriječeno izvršenje krivičnih djela.

Tokom turističke sezone PS Kostajnica će pojačati prisustvo policijskih službenika na terenu, intenzivirati saradnju sa lokalnom zajednicom, a građane poziva na aktivno učešće pružanjem bezbjednosno interesantnih i korisnih informacija u cilju očuvanja stabilnog stanja bezbjednosti i jačanja povjerenja međusobnog odnosa građani – policija'' – stoji na kraju saopštenja za javnost PS Kostajnica.