Turistički centar „Piralo“ privlačno je odredište za domaće i strane turiste tokom cijele godine. Ibrahim Agarević, vlasnik ovog kompleksa na obali rijeke Une, rekao je Radiju Kostajnica da „Piralo“ godišnje posjeti 200 do 300 turista.

Apartmani „Piralo“ pružaju ugodan smještaj u prirodnom ambijentu sa pogledom na Unu.

„U ponudi su četiri identična bungalova koja su izgrađena uglavnom od drveta i uklapaju se u okolinu, a gostima pružaju prijatan boravak. Svaki apartman uključuje dvije spavaće sobe, kupaonicu, blagovaonicu, potpuno opremljenu kuhinju i terasu“, navodi Agarević.

Dodaje da su, osim smještajnih kapaciteta, u ponudi i druge aktivnosti, kao što su vožnja kajakom i kanuom, turističke rute i domaća hrana.

„U planu je proširenje ponude, odnosno izgradnja luksuznog hotela sa 20 ležajeva i terasama nad samom Unom, te još šest bungalova, kao i izgradnja poluolimpijskog bazena i uvođenje još nekih sportskih sadržaja u smislu sportsko-rekreativne i ribolovne ponude da se privuče što više stranih gostiju koji su baza“, naveo je Agarević.

Prema njegovim riječima, iako je ljetna sezona zbog rijeke Une primamljivija, gostiju ima tokom cijele godine i dolaze iz cijelog svijeta.

„Za Novu godinu je sve bilo iznajmljeno, iz Banjaluke je došlo 12 ljudi, a morao sam odbiti zahtjeve iz istre jer je već sve bilo zauzeto. Gosti dolaze iz cijelog svijeta, preko 50 zemalja sa svih kontinenata, ali i iz okruženja - Banja Luke, Prijedora, Dubice, Gradiške, dolaze i ribari iz Zenice i Sarajeva. Godišnje prođe oko 200 do 300 tuirista kroz bungalove, a broj noćenja po osobi u ljetnom periodu dostiže i do 20“, kazao je Agarević, dodajući da je već sada sve rezervisano za jul ove godine.

On je istakao da posjetioce privlači „antistres priča“, jer izolovanost u prirodi i gledanje u rijeku omogućavaju psihički odmor.

Agarević kaže da je 2014. godine dobio grant sredstva od Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, a da su sve ostalo njegove investicije.

Međutim, ističe da mu nije cilj novac nego da napravi lijepu turističku priču u Kostajnici.

 

Foto: Booking/ustupljene fotografije