Ljupka Adamović je učenik generacije u Osnovnoj školi "Petar Mećava" u Kostajnici, a danas je za svoj uspjeh nagrađena novčanim nagradama od opštine Kostajnica i Uniqa osiguranja.

 

Tokom manifestacije Dan učeničkih postignuća za odličan uspjeh tokom devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja diplomama "Vuk Karadžić" nagrađeni su učenici Ljupka Adamović, Dejana Stijak, Anđelo Jovanić, Jelena Lukić, Stanislav Ranilović, Đorđe Lukić i Ana Đenadija.

Direktor škole Milanko Dejanović rekao je da su danas nagrađeni učenici koji su pokazali izuzetno znanje i zalaganje i dodao da osnovno obrazovanje završava jedna od najboljih generacija ove škole. 

''Ova generacija je i svojim ponašanjem doprinijela da njihovo znanje bude na visokom nivou. Uz sedam 'Vukovaca' imamo još četiri pet učenika koji imaju samo po jednu četvorku i kojima je nedostajalo samo malo pa da i oni budu 'Vukovci' '' - rekao je Dejanović.

Učenik generacije Ljupka Adamović rekla je Radiju Kostajnica da je svaki cilj ostvariv, ako se u njega vjeruje.

''Bilo je potrebno mnogo truda, ali je bilo i lijepih trenutaka. Trebalo je organizovati vrijeme da učim, treniram i imam slobodno vrijeme. Zahvaljujem se svim nastavnicima, posebno razredniku i treneru, te svojim roditeljima, koji su me vodili kroz školovanje'' - rekla je Adamovićeva. 

Ona je obećala da će se i u daljnjem obrazovanju truditi da opravda njihovo povjerenje, te se posebno zahvalila svojim drugarima iz IX 1 i IX 2 razreda na drugarstvu.  


Osnovno obrazovanje u Osnovnoj školi "Petar Mećava" završilo je  36   učenika.