Postavljanjem turističko-informativne table sa planom grada i dva turistička putokaza kojima je označen fudbalski stadion u nastavljena je realizacija projekta ''Izrada i postavljanje turističke signalizacije na području opštine Kostajnica.

Direktor Turističke organizacije Kostajnica Branka Kukrika izjavila je Radiju Kostajnica da je sredstva u visini 2 000 konvertibilnim maraka za ovaj projekat obezbjedilo Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

''Postavljanje turističke signalizacine počelo je 2012. godine s ciljem da domaćim i stranim turistima omogućimo lakše kretanje i damo osnovne informacije o važnijim objektima i sadržajima u gradu'' – rekla je Kukrika.

Ona kaže da je urađen glavni projekat postavljanje turističke signalizacije na osnovu kojeg su utvrđene tačne lokacije gdje će znakovi biti postavljeni.

''Do sada je urađeno i postavljeno 23 turistička putokazna znaka na 10 lokacija.  Prema glavnom projektu ostalo je da još postavimo dva putokazna znaka i dvije table dobrodošlice, ali ćemo zbog izgradnje novih turističkih sadržaja izraditi dopunu projekta za još šest novih putokaznih znakova'' – navela je Kukrika.

Sredstva za realizaciju projekta „Izrada i postavljanje turističke signalizacije na području opštine Kostajnica“ Turistička organizacija opštine Kostajnica je obezbjedila aplicirajući u više navrata na Javni konkurs za finansiranje projekata iz oblasti turizma kod Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske. Do sada je Ministarstvo za navedeni projekat odobrilo ukupno 10.000,00 KM i to 5.000 KM u 2011. godini, 3.000,00 KM u 2014. godini i 2.000,00 KM u 2015. godini.

Cilj ovog projekta je unapređenje turističke infrastrukture i bolja prezentacija  turističkih resursa opštine Kostajnica.