Opštinska uprava Kostajnica obavještava zainteresovane sportske organizacije da je načelnik opštine raspisao javni poziv za finansiranje projekata programa i projekata kojima se zadovoljavaju opšti interesi u oblasti sporta u opštini Kostajnica.

 

Predmet Javnog poziva je dodjela novčanih sredstava za sufinansiranje projekata i programa u oblasti sporta u Opštini Kostajnica iz sredstava budžeta opštine za 2022. godinu konto budžeta 415 200 Grantovi u zemlji – Sportske organizacije u iznosu od 25.000 KM.

 

Pravo na finansijska sredstva imaju sve sportske ogranizacije koje djeluju na području opštine Kostajnica i ispunjavaju uslove i kriterijume predviđene Pravilnikom o odobravanju i finansiranju programa i projekata kojima se zadovoljavaju opšti interesi u oblasti sporta u opštini Kostajnica.

 

Podnosioci projekata su dužni da podnesu sljedeću dokumentaciju:

-  ispunjen i potpisan prijavni obrazac, obrazac projektnog prijedloga i obrazac za budžet ovjeren pečatom podnosioca zahtjeva,

- Statut (kopija),

- rješenje o registraciji kod nadležnog organa (kopija),

- uvjerenje o poreskoj registraciji - JIB (kopija),

- ugovor sa bankom s navedenim transakcijskim računom (kopija),

- program rada za narednu godinu sa prijedlogom finansijskog plana,

- dokaz da ne postoji blokada poslovnog računa,

- dokaz ili izjava da je sa uspjehom realizovao prethodno odobreni projekat, ukoliko je bio nosilac projekta ranijih godina,

- dokaz da raspolaže kapacitetima za realizaciju projekta,

- dokaz ili izjava podnosioca projekta da nisu utvrđene niti postoje okolnosti definisane članom 115. Zakona o sportu Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske” broj 79/20) odnosno okolnosti definisane ovim članom,

- kopiju završnog godišnjeg finansijskog izvještaja za prethodnu godinu (dokument Bilans stanja i uspjeha), koji je ovjeren od nadležne agencije za finansijsko poslovanje i licenciranog i ovlaštenog knjigovođe.

 

Javni poziv ostaje otvoren 28 dana od dana posljednjeg objavljivanja u sredstvima informisanja.

 

Sve dodatne informacije u vezi s javnim pozivom zainteresovani mogu dobiti u Odjeljenju za privredu, finansije i društvene djelatnosti, kontakt osoba Haseda Suljanović, na broj telefona: 052-663-113/139 ili na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.