Mali maturanti Osnovne škole „Petar Mećava“ dobili su danas svjedočanstva o završenom osnovnom obrazovanju. U školskom dvorištu za njih je upriličena svečana dodjela svjedočanstava i diploma, kako bi im bio nadoknađen barem dio onoga što im je uskraćeno tokom i na samom kraju školovanja.

Razrednik jednog od odjeljenja devetog razreda Dragana Kukić, rekla je Radiju Kostajnica da je ovo je generacija koju su omele poplave, epidemija virusa korona, a pred sam kraj i zemljotres.

„Sve te neke nedaće su se okomile na njih. Bili su nam prva generacija koja je pratila onlajn nastavu i zajedno smo učili kako da radimo, ali evo danas smo se potrudili da im barem upriličimo završetak školovanja onako kako oni to zaslužuju, jer zaista su bili uskraćeni i za izlete i za ekskurziju i za završnu matursku proslavu“, rekla je Kukićeva.

Ona je dodala da ova generacija broji 31 učenika, a dala je pet vukovaca, što je odličan uspjeh.

Učenik generacije je Emir Budimlić, koji je i nosilac Vukove diplome, a sve petice tokom devetogodišnjeg školovanja su imali i vukovci Una Zec, Sara Japranin, Saška Kučina i Milan Eraković.

Kukićeva je dodala da je među odličnima i Anastasija Marin, koja je tokom devetogodišnjeg školovanja imala samo jednu četvorku.

Ona je istakla da su i roditelji i nastavnici uradili dobar posao, te da su ovu djecu izveli na pravi put.

„Na tom putu će ih voditi i razum i srce, ali i uspomene iz osnovne škole koje će ima kasnije u životu mnogo vrijediti. Želim im da sanjaju i ostvare velike snove“, poručila je Kukićeva.