Opština Kostajnica će subvencionisati samozapošljavanje pet lica u 2018. godini, rekao je Radiju Kostajnica portparol opštine Aleksandar Pašić.

 

„Radi se o licima koja su se javila na konkurs sa djelatnostima u drvoprerađivačkoj radnji, kamenorezačkoj radnji, zubnoj ordinaciji i dva ugostiteljska objekta“, rekao je Pašić.

On je dodao da se na javni konkurs za dodjelu subvencija prijavilo ukupno osam lica, od kojih je jedno odustalo, dok su dva zahtjeva odbačena zbog neispunjavanja uslova.

Prema njegovim riječima, iznos subvencije po registrovanom subjektu je 10.000 KM, a potpisivanje ugovora planirano je za iduću sedmicu.

„Sredstva se ne dodjeljuju odmah u punom iznosu, već periodično, prvi dio u iznosu od 6.000 KM avansno, a ostatak po dostavljanju izvještaja o utrošku sredstava, odnosno svaka tri mjeseca po 1.000 KM“, kaže Pašić.

Subvencije za samozapošljavanje su dio MEG projekta u okviru koga je za ovu i slijedeću godinu polovinu sredstava obezbijedila švajcarska vlada, a polovinu opština Kostajnica.