Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo obišao je danas radove na izgradnji vodovoda Tavija – Gornja Slabinja koji se realizuju u okviru ’Projekta razvoja ruralnog poslovanja’.

 

Načelnik je izjavio Radiju Kostajnica da projekat obuhvata izgradnju potisnog cjevovoda u dužini od 3 014 metara, rezervoara sa hidro stanicom zapremine 25 kubnih metara i rezervoara zapremine 100 kubnih metara.

„Realizacijom ovog projekta biće obezbijeđeno kvalitetno snabdijevanje vodom i poboljšani uslovi života stanovnika na platou Balja“, rekao je načelnik i dodao da su u toku radovi na izgradnji bazena u Gornjoj Slabinji i cjevovoda prema Taviji.

 

'Projekat razvoja ruralnog poslovanja', realizuje Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  Republike Srpske, a finansiran je sredstvima Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede /IFAD/ i opštine Kostajnica.

Ukupna vrijednost prve faze ovog projekta je 277.919 KM od čega Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede izdvaja 227.648 KM, a opština Kostajnica 50.648 KM.

Ove godine se očekuje i nastavak izgradnje vodovoda prema selu Podoška što će takođe biti finansirano u okviru ’Projekta razvoja ruralnog poslovanja’.