Народна библиотека „Невенка Станисављевић“ бројним активностима обиљежиће слиједеће седмице 23. април, Дан књиге и ауторских права у Костајници.

 

Директор библиотеке Светлана Ђурђевић рекла је Радију Костајница да је тим поводом од 23. до 27. априла организовала бесплатно учлањење у библиотеку.

„У понедјељак нам у посјету долази Вид - Вицко Вукелић, један од најбољих писаца за дјецу у Републици Српској. Пјесник ће се дружити са малишанима у вртићу и са ученицима основне школе у Костајници“, рекла је Ђурђевићева, додајући да је Вукелић аутор текста химне Ђурђевданског фестивала и химне за незбринуту дјецу Дома „Рада Врањешевић“ .

Она је додала да ће поводом Свјетског дана књиге донацију библиотеци уручити директор Независног универзитета Бања Лука Горан Калинић.

„У уторак ћемо угостити директора НУБЛ-а и његове сараднике који нам доносе вриједну донацију у виду стручне литературе и белетристике, што ће значајно увећати књижни фонд библиотеке. Посебно се радујемо стручној литератури“, навела је Ђурђевићева.

Према њеним ријечима, сваки петак у априлу, мјесецу књиге, у библиотеци је резервисан за организоване посјете ученика основне школе, са циљем да заволе лијепу писану ријеч и стекну навику читања.